Όλα για το ορθοπεδικος χολαργος

Το κόλπο 5 δευτερολέπτων για το ορθοπεδικος χολαργος


Κατά τη διάρκεια του ορθοπεδικού ελέγχου αναζητούμε οτιδήποτε παρεκκλίνει του φυσιολογικού, οτιδήποτε στο σκελετό δε λειτουργεί σωστά. Κάθε οστό και κάθε άρθρωση ελέγχεται εξονυχιστικά. Το υπερηχογράφημα ισχύων συμπληρώνει τον ορθοπεδικό έλεγχο. Είναι μία απλή εξέταση με μεγάλη σημασία. Εφαρμόζεται στα μαιευτήρια της Ευρώπης τα τελευταία 20 χρόνια και, σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση, ανιχνεύει πιθανή δυσπλασία του ισχίου (δηλαδή ανωμαλία στη φυσιολογική ανάπτυξη της άρθρωσης).


ορθοπεδικος χολαργοςορθοπεδικος χολαργος
Η δυσπλασία του ισχίου, πάθηση αρκετά συχνή στον Ελλαδικό χώρο, ιδιαίτερα στα κορίτσια και σε νεογνά που έχουν γεννηθεί με ισχιακή προβολή, διαπιστώνεται με τον κλινικό έλεγχο και το υπερηχογράφημα στα ισχία. Πρόκειται για ανωμαλία η οποία δημιουργείται ενδομητρίως τους τελευταίους μήνες της κύησης και δεν υπάρχει δυνατότητα να διαγνωστεί κατά τον προγεννητικό έλεγχο.


ορθοπεδικος χολαργοςορθοπεδικος χολαργος
Μεγαλύτερη πιθανότητα για μυοσκελετική πάθηση εμφανίζουν νεογνά με οικογενειακό ιστορικό ή με άλλο εκ γενετής πρόβλημα (π.χ. συγγενής καρδιοπάθεια). Όσο νωρίτερα διαγνωσθεί μία μυοσκελετική πάθηση, τόσο ευκολότερη και αποτελεσματικότερη είναι η θεραπεία της. Αυτό συμβαίνει επειδή στο νεογνό οι ανατομικές δομές είναι ακόμα εύπλαστες και είναι πολύ ευκολότερο να διορθωθεί μία παραμόρφωση, παρά όταν το παιδί μεγαλώσει.


Ο οριστικός οδηγός για το ορθοπεδικος χολαργος




Περιστατικά που δε διαγνώστηκαν έγκαιρα, συνήθως οδηγούνται σε χειρουργική θεραπεία. Η ορθοπεδική εξέταση είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη. Το υπερηχογράφημα των ισχίων, που συμπληρώνει την κλινική εξέταση, δεν επιβαρύνει με ακτινοβολία τα νεογνά. Σε νεογνά που διαπιστώθηκε σχετική παθολογία γίνεται ορθοπεδικός επανέλεγχος αναλόγως της πάθησης. Διαφορετικά επανέλεγχος προτείνεται στην ηλικία του 1ος έτους.




Το οπλοστάσιο της σύγχρονης ορθοπεδικής χειρουργικής είναι εφοδιασμένο με όλα τα μέσα, τα οποία μπορούν να χαρίσουν την θεραπεία, τόσο σε έναν αθλητή που έχει τραυματιστεί όσο και σε έναν ασθενή που πάσχει από παθήσεις που αφορούν λειτουργικά μέρη του σώματος, όπως είναι τα άνω και κάτω άκρα, τα γόνατα, τα ισχία κ.α.Ο αθλητίατρος ή ορθοπαιδικός χειρουργός, είναι η ειδικότητα εκείνη που μπορεί να δώσει λύση σε ένα πλήθος προβλημάτων που έχουν προκύψει από τη φθορά του χρόνου ή από τραυματισμούς που προκύπτουν τυχαία στον αθλητισμό ή σε ατυχήματα.Ποιες είναι συνοπτικά οι παθήσεις που χρειάζονται την επέμβαση ορθοπεδικού χειρουργού ή αθλητίατρου;Αστάθεια ώμου ή εξάρθρωση ώμου.


Στον ώμο μπορεί να προκληθεί επίσης, ρήξη τενόντων και χόνδρινη βλάβη από διάφορα αίτια.Ένας τραυματισμός στο ισχίο είναι αρκετά σημαντικό ζήτημα, αφού αν είναι σοβαρός, ο ορθοπεδικός χειρουργός θα προβεί σε χειρουργείο, το οποίο μπορεί να επιδιορθώσει την βλάβη μέσα από την αρθροσκόπηση, την πλέον σύγχρονη τεχνική που ταυτόχρονα κάνει διάγνωση και θεραπεύει το πρόβλημα.Το γόνατο είναι μία από τις σημαντικότερες αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος, αφού συγκρατεί μεγάλο μέρος του βάρους του σώματος.


Η καλύτερη στρατηγική για χρήση για ορθοπεδικος χολαργος


Η κατάσταση αυτή ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν διορθωθεί άμεσα. Δείτε τις συχνότερες παθήσεις του γόνατος.Ο ορθοπεδικός χειρουργός ή ο αθλητίατρος θα σας διαφωτίσει σχετικά με την πάθηση που έχει προκληθεί.


Η αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές ειδικότητες της ιατρικής. Οι σύγχρονες αναίμακτες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας που εφαρμόζονται στην ορθοπεδική σε συνδυασμό με την ρομποτική χειρουργική, εξασφαλίζουν μικρές χειρουργικές τομές, γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση των ασθενών και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Επιπλέον τα χειρουργικά αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε βάθος χρόνου και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες για μια νέα επέμβαση (revision).


ορθοπεδικος χολαργοςορθοπεδικος χολαργος
Αντιμετωπίζονται όλες οι κακώσεις που σχετίζονται με τις αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος, όπως στον ώμο, τον αγκώνα, τον καρπό, το ισχίο, το γόνατο και την ποδοκνημική.Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αρθροσκοπική αποκατάσταση και με ημερήσια νοσηλεία και αυθημερόν εξιτήριο. Η εφαρμόζεται με χειρουργικές τεχνικές και μεθόδους που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και την ελάχιστη παρέμβαση στο ανθρώπινο σώμα.Σημαντική στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, είναι η αυθημερόν νοσηλεία και το εξιτήριο εντός 24 ωρών στο σύνολο των χειρουργείων.Έτσι επιτυγχάνεται γρήγορη αποκατάσταση και επιστροφή στην καθημερινότητα (εργασία, οδήγηση, άσκηση, κλπ)Εφαρμόζεται σε επεμβάσεις όπως το , κ.ά.


5 βασικά στοιχεία για ορθοπεδικος χολαργος




Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω εσάς και την ομάδα σας για την εξαιρετική δουλειά, καθώς και για την 24/7 επαγγελματική σας προσέγγιση! Καταπληκτική δουλειά, με ελάχιστο πόνο έπειτα από επέμβαση στα κότσια και ταχεία ανάρρωση! Και πάλι ευχαριστώ!


Ο που διατηρεί το ιατρείο του στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, εξειδικεύεται στην ορθοπεδική χειρουργική και παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του με επαγγελματισμό και σεβασμό απέναντι στον κάθε ασθενή. Κύριος γνώμονας του γιατρού είναι οι ιατρικές του υπηρεσίες να παρέχονται στους ασθενείς, με απόλυτη συνέπεια, αμεσότητα και ευαισθησία και να είναι πάντα προσιτές σε Κάντε κλικ ΕΔΩ όλους ανεξαιρέτως.


Η ορθή γραφή της λέξης Ορθοπε(αι)δική χαρακτηρίζεται την τελευταία εικοσαετία από ιδιαίτερες αμφισβητήσεις όσον αφορά την πιο σωστή γλωσσολογικά γραφή της και ορθοπεδικος χολαργος έχει απασχολήσει ή καλύτερα διχάσει την επιστημονική κοινότητα. Η πρώτη αναφορά στη διεθνή βιβλιογραφία του ονόματος Ορθοπαιδική ανήκει στο Γάλλο Καθηγητή Nicolas Andry του Πανεπιστήμιου των Παρισίων, ο οποίος το 1741 στο έργο του Traité d’orthopédie ou l’art de prévenir et corriger dans les enfants les difformités du corps (Πραγματεία περί «ορθοπαιδίας» ή προλήψεως και θεραπείας των σωματικών δυσπλασιών στα παιδιά) - ορθοπεδικος χολαργος.


Η καλύτερη στρατηγική για χρήση για ορθοπεδικος χολαργος


Παρόμοια σκέψη βρίσκεται τόσο στον αγγλικό όρο orthopaedics, όσο και στο γερμανικό Orthopädie και προοδευτικά καθιερώθηκε παγκοσμίως για το σύνολο της ειδικότητας. Μάλιστα και η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS), που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη τοποθέτησε στο επίσημο έμβλημά της τις λέξεις “Ορθόν Παιδίον” με ελληνικούς χαρακτήρες (ορθοπεδικος χολαργος). Στα ελληνικά ο όρος ήρθε στα μέσα του 19ου αιώνα και από το 1920 επικράτησε η γραφή ως «Ορθοπεδική» μέχρι την τελευταία δεκαετία σε όλες τις θεσμικές χρήσεις.




Το 1997 η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) σε συνέλευσή της και αφού έλαβε υπ΄όψιν τις εισηγήσεις 3 καθηγητών γλωσσολογίας αποδέχτηκε την αλλαγή του ονόματος από Ορθοπεδική σε Ορθοπαιδική γράφοντας το με “αι”. Μάλιστα αξίζει η αναφορά του καθηγητή Συμεωνίδη Παναγιώτη πως “ Το θέμα δεν είναι ποιο από τα δύο ονόματα είναι ετυμολογικά σωστό ή ποιο καλύπτει περισσότερο το αντικείμενο της Ορθοπαιδικής σήμερα.


Το θέμα είναι καθαρά ιστορικό και η απόφαση της ΕΕΧΟΤ να γράψει το «Ορθοπαιδική» με αι δε σημαίνει αλλαγή του ονόματος, αλλά επαναφορά στις ιστορικές του ρίζες.” Συμπερασματικά, σεβόμενος και τις δύο απόψεις, φαίνεται πως γλωσσολογικά και οι δύο γραφές είναι ορθές. Προσωπικά θεωρώ πως πέρα από τις ορθογραφικές λάβετε περισσότερες πληροφορίες διενέξεις μεγαλύτερη αξία έχει η ενσυνείδητη άσκηση του Ορθοπε(αι)δικού λειτουργήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *